U9/U11/U13/U15 JunioritTule mukaan vauhdikkaan harrastuksen pariin!


Lohja Lions Juniorit hakee 2001-2010 syntyneitä pelaajia, tyttöjä ja poikia, perusteilla oleviin joukkueisiin. Tavoitteena on muodostaa pelaavia joukkueita mahdollisemman moneen ikäluokkaan kaudeksi 2018. 

Amerikkalainen jalkapallo sopii jokaiselle lapselle lähtökohdista ja ruumiinrakenteesta riippumatta. Laji tarjoaa yhteenkuuluvuutta niin pelikentillä kuin sen ulkopuolellakin. Arvopohjanamme ovat liikunnan ja urheilun valtakunnalliset Reilun Pelin -periaatteet. 

Aiempaa kokemusta lajista ei tarvita vaan kynnys aloittamiseen on erittäin matala. Seuralla on mahdollisuus lainata lajia kokeilevalle pelaajalle tärkeimmät varusteet (kypärä, hartiasuojat ja housut) ensimmäisten harjoitusten ajaksi, joten tutustumisen ajan omia tarvittavia ja suositeltavia varusteita ovat ainoastaan nappikset (kesäaikana) ja hammassuojat. On kuitenkin huomioitava, että lainavarusteita on tarjolla rajallinen määrä muutamin eri kokovaihtoehdoin. Offseasonilla (lokakuu-joulukuu) harjoittelemme koulujen saleissa ilman jefu-varusteita, jolloin normaalit sisäliikuntavarusteet sisäpelikenkineen riittävät. 

Laji on turvallinen hyvien varusteiden ja pelaajien ikä- ja painorajojen ansiosta. Pieniltä loukkaantumisilta ja kolhuilta ei kuitenkaan kontaktilajissa voine välttyä, suurimman osan ollen näistä yleisesti pallopeleihin liittyviä esim. juostessa tapahtuvia nyrjähdyksiä tai pallon kiinniottovaiheessa tapahtuvia sormivammoja. 

Junioripelaajan joukkue määräytyy seuraavasti kaudella 2018: 

 • U9-juniorit, 2009-2010 syntyneet. Pelimuoto 5vs5. 
 • U11-juniorit, 2007-2008 syntyneet. Pelimuoto 7vs7 tai 5vs5. 
 • U13-juniorit, 2005-2006 syntyneet. Pelimuoto 9vs9 tai 5vs5. 
 • U15-juniorit, 2003-2004 syntyneet. Pelimuoto 11vs11 tai 7vs7. 

Joukkueissa saa olla enintään kaksi yli-ikäistä, syntyneet edellisenä vuonna lokakuun alun ja vuoden lopun välissä, pelaajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi lokakuussa 2002 syntynyt pelaaja voi pelata tulevan kauden U15-joukkueessa. Y-pelaajia saa olla pelipäivän kokoonpanossa korkeintaan kaksi kappaletta ja nämä voivat kauden aikana vaihdella. 

Noin kuukauden kestävän tutustumisjakson aikana ei peritä harjoittelumaksuja eikä velvoiteta omien varusteiden hankintaan, joskin omat varusteet kannattaa hankkia mahdollisimman pikaisesti, mikäli Jefu-kärpänen puraisee todenteolla, parhaimman istuvuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Omien varusteiden värityksen osalta juniorit noudattavat seuran linjausta (hopea kypärä, mustat housut ja siniset sukat). 

Varusteet kustantavat uutena ja pakettina ostettaessa n. 300-400 euroa, mutta yksittäisiä varusteita on mahdollista hankkia edullisesti käytettynä erilaisilta ”nettikirpputoreilta” esim. Facebookin Jefukirppis-ryhmästä tai Tori.fi:stä. Vältä lasten varusteissa ylimääräistä kasvuvaraa, sillä pelaaminen ei ole mukavaa saati turvallista liian isoissa varusteissa. Pieneksi jääneet varusteet on helppo myydä edelleen joko seuran sisällä pienemmille junioreille tai käyttää em. myyntikanavia.

Karkeasti arvioiden juniorien yksittäisten varusteiden hintaluokat ovat: 

 • Kypärä+facemask uutena n. 180 euroa ja ylöspäin, käytettynä 40-100 euroa. Kypärät ovat ilmatyynyillä säädettäviä, joten samaa kypärää voi käyttää useammankin kauden.
 • Hartiasuojat uutena n. 90-120 euroa, käytettynä 20-80 euroa. 
 • Harkkapaita (hartiasuojan päälle) uutena n. 25 euroa 
 • Hanskat uutena 30 eurosta ylöspäin. Ei pakolliset. 
 • Perusnappikset tekonurminappuloin (AG) 25 eurosta ylöspäin, tai vain jefuun tarkoitetut n. 100 eurosta ylöspäin. Ensin mainitut riittävät erittäin hyvin. 
 • Housut suojineen 30 eurosta ylöspäin. Käytettynä voi löytyä edullisestikin. 
 • Hammassuojat 3 eurosta ylöspäin. 

Amerikkalaisen jalkapallon harrastaminen Lohjalla on edullista ja kestää vertailun useampaankin lajiin nähden. Seuran kausimaksu v. 2017 oli 250 euroa. Tämän lisäksi jokaisen sarjapelejä pelaavan juniorin on hankittava lajiliiton lisenssi, joka vaihtelee ikäryhmästä riippuen 10-78 euron hintahaarukassa (v.2016). Poikkeuksen muodostavat vuoden 2018 aikana 12 vuotta täyttävät ja nuoremmat useamman lajin harrastajat, joilla on voimassa oleva lisenssi jossain toisessa lajissa. Kyseinen toisen lajin lisenssi riittää myös amerikkalaisessa jalkapallossa, mutta ilmainen vapaalisenssi tulee lunastaa liitosta seuraamme rekisteröitymiseksi. 

Seura ei vakuuta pelaajiaan vaan jokaisen juniorin huoltajan tulee huolehtia, että juniorilla on amerikkalaisen jalkapallon harjoittelun ja pelaamisen kattava vakuutus. Tarvittaessa on mahdollista hankkia lajiliiton yhteistyökumppanin sporttiturva-vakuutus lisenssin oston yhteydessä. Mikäli juniorilla on oma lajin kattava vakuutus, eikä lajiliiton vakuutusta tarvita, on tämän vakuutusnumero ilmoitettava lisenssiä hankittaessa. 

Toistaiseksi kaikki juniorit harjoittelevat yhdessä ikäryhmittäin jaettuna ja valmennus huomioi harjoitteissa pelaajien paino- ja kokoerot turvallisen harjoittelun takaamiseksi. 


U9/U11 –valmennus kaudella 2018:

TBA

TBA

 

 

U13/U15-valmennus kaudella 2018: 

Petteri Korhonen


Lauri Sundell


TBA


Mikäli pelaaminen Lohja Lionsissa kiinnostaa tai haluat kokeilla lajia, ota yhteyttä seuran junioripäällikköön ja/tai saavu joukkueen harjoituksiin saadaksesi lisätietoa. Juniorien harjoitusajat ja –paikat löydät sivupalkista ”Harjoitukset”-linkin takaa. Harjoitusten tarkemmat tiedot, tulevat pelit ja mahdolliset muutokset jne. ilmoitetaan joukkueiden pelaajille juniorien omassa nimenhuudossa osoitteessa lohjalionsjuniorit.nimenhuuto.com (vaatii rekisteröitymisen). Ajantasaista tietoa juniorien toiminnasta ja tapahtumista löydät myös Lohja Lions Juniorien Facebook-sivuilta.

Lisätiedot ja yhteydenotot: 

Junioripäällikkö 

Antti Kettunen

puh. 050-3583069

lionsjuniorit@gmail.com