5.5.2018 Knights - Northern Lights, Sipoo

 

 

 


Knights avasi kautensa Sipoossa isännöimällä Oulu Northern Lightsia. Oulu oli saapunut aurinkoiselle Söderkullan kentälle 9 pelaajan voimin. Ennen ottelua ilmassa oli monia kysymyksiä. Siinä missä Oulun pelaajat harjoittelivat jo toista vuotta yhdessä, Knights oli Sipoon ja Lohjan yhdistelmäjoukkue jolla luonnollisesti oli vähemmän yhteisharjoituksia takana. Maaliskuun Snow Bowlissa Knightsin peliä olivat leimanneet sekä henkilökohtaiset että joukkueen virheet.  

Ottelu alkoi Knightsin kannalta murheellisesti, kun Oulu palautti aloituspotkun samantien maaliin. Knights puolestaan pompotteli palloa potkujen vastaanottamisessa koko pelin ajan. Kuvaavaa onkin, että Knightsin ensimmäinen hyökkäysyritys päättyi pallon rähmäämiseen ja Oululaiset saivat pallon itselleen. Ensimmäisellä puoliajalla pelin juoni oli selkeä: Knights teki henkilökohtaisia virheitä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, ja Oulu teki pisteitä. Kertaalleen Knights sai hyökkäyksensä toimimaan ja eteni pallon kanssa maalin tuntumaan. Siellä hyökkäyksen väärä aloitus kuitenkin loppujen lopuksi pysäytti hyökkäysvuoron. Ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla olivat pisteet 0-44.  

Toisella puoliajalla Knights pääsi paremmin peliin mukaan. Pelinrakentaja Veeti Altio heitti paikoitellen todella hyviä heittoja, valitettavasti vain laitahyökkääjät eivät saaneet niitä otettua kiinni. Viimeisellä neljänneksellä Knights siirtyi todella heittopainotteiseen hyökkäykseen ja onnistuivatkin lähes 30 jaardisessa heittopelissä. Valitettavasti kentällä oli myös lippu hyökkäyksen kiinnipidosta ja tuloksena pitkän etenemisen sijaan 10 jaardin takapakki. Aivan pelin lopussa, viimeisellä hyökkäysvuorollaan, Knights eteni näyttävillä peleillä aivan maalin tuntumaan. Ensimmäisellä yrityksellä Julia Korhonen juoksi keskeltä väistäen tukimiehen taklauksen, ja hetken näyttikin siltä että Julia pääsee maaliin asti. Viime hetkellä puolustuksen linjamies sai taklattua Julian ja matka maaliin oli vajaa kolme jaardia. Knights päätti juoksu sijaan yrittää maalia heittopeleillä. Toinen yritys putosi kiinniottajalta ja kolmas yritys päätyi Oululaispelaajan käsiin. Näin ollen Knightsin kauden avauspisteet jäivät harmittavan lähelle. Lopussa pisteet olivat 0-56.  

Knightsin peli parani toiselle puoliajalle merkittävästi. Joukkue on paikoitellen hyvinkin kokematon, ja tavoitteena onkin parantaa peliä jatkuvasti kohti syksyä. Seuraava peli on 20.5. Turussa, ja Snow Bowlissa Knights onnistui tekemään pisteitä Turkua vastaan. Nähtäväksi jää, onnistuuko se tälläkin kertaa.