Amerikkalainen jalkapallo


Amerikkalainen jalkapallo saattaa alkuun vaikuttaa sekavalta ja vaikeaselkoiselta. Peli on kuitenkin pohjimmiltaan yksinkertainen ja looginen. Pelin katsominen on hauskaa ja mukaansatempaavaa, kun perusteet ovat hallussa. 


Molemmilla joukkueilla on kentällä 11 pelaajaa. Joukkue, jolla on pallo hallussaan, on hyökkäävä joukkue ja toinen joukkue on puolustava joukkue. Hyökkäyksen tehtävänä on kuljettaa pallo heittäen tai juosten vastustajan maalialueelle. Puolustuksen tehtävänä on tietysti estää hyökkäystä. Joukkueet vaihtavat näitä rooleja useaan kertaan pelin aikana. Joukkue, joka pelin lopussa on kerännyt eniten pisteitä, voittaa ottelun.


Amerikkalainen jalkapallo suomessa


Lajia on pelattu vuodesta 1979

Amerikkalaista jalkapalloa harrastaa suomessa n. 2900 lisenssipelaajaa

Aktiviisia seuroja on 38

Miesten Vaahteraliiga (8 joukkuetta)

1. divisioona (5 joukkuetta)

2.divisioona (6 joukkuetta)

3. divisioona (6 joukkuetta)

4. divisioona (6 joukkuetta)

Naisten SM-sarja (8 joukkuetta)

1. divisioona (5 joukkuetta)

B-nuoret (19-vuotiaat ja nuoremmat) 

F-nuoret (11-vuotiaat ja nuoremmat)

Korkeakouluopiskelijoiden sarja

Lippupalloa
 

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry - SAJL

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. Lajin historian ollessa maassamme vielä lyhyt liiton tavoitteena on myös lajin levittäminen ja sen tunnettuuden parantaminen. Vuonna 2013 eri sarjoihin otti osaa yli 150 joukkuetta yli 2400 lisenssipelaajan voimin.

Suomessa SAJL pyrkii omalta osaltaan tukemaan suomalaista yhteiskuntaan nuorten liikunnan kehittämisen ja terveellisten elämäntapojen painottamisen kautta. Lasten (alle 15v) sarjoissa ja peleissä ei kilpailla Suomenmestaruuksista vaan tärkeitä painopisteitä ovat liikunnan leikinomaisuus ja jokaisen mukana olo. Nuori Suomi ry:n jäsenenä myös seurojen toimintaa valvotaan aktiivisesti erityisesti lasten ja nuorten toiminnan osalta.


Tule mukaan!

Jos olet kiinnostunut aloittamaan tai palaamaan amerikkalaisen jalkapallon pariin, Tervetuloa mukaan! Voit tulla joko suoraan harjoituksiin tai kysellä Facebookin kautta tai käyttämällä yhteydenottolomaketta niin olemme yhteydessä sinuun!


Ensimmäisiin harjoituksiin et tarvitse mukaan kuin veryttelyhousut, meiltä saat kypärän ja hartiasuojat lainaan. Monet kysyvät, että minkä kokoinen täytyy olla aloittaakseen pelaamisen. Joukkueessa tarvitaan eri pelipaikoille hyvinkin eri kokoisia ja eri ominaisuuksilla varustettuja pelaajia. Joten kaikille löytyy varmasti sopiva paikka pelata.