Bouncers-Lions otteluraportti

Mikkeli Bouncers - Lohja Lions 38-6 (16-0)

Lohja Lions kärsi tappion avausottelussaan lauantaina Mikkelissä pelatussa ottelussa paikallista Bouncersia vastaan. Lions oli liikkeellä varsin kapealla miehistöllä joista vielä osa oli varsin kokemattomia. Tästä huolimatta Lions sai otteluun hyvän alun Bouncersin ensimmäisen hyökkäysvuoron pysähdyttyä kuin seinään ja Lionsin saadessa pallon Bouncersin puntin jälkeen. Toisaalta myöskään Lionsin hyökkäys ei oikein ollut heräillyt talviuniltaan ja myös Lions joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Bouncersin palauttajat vaan eivät oikein olleet tilanteen tasalla vaan pudottivat pallon jonka Lions peitti. Hyvää kenttäasemaa ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään vaan Bouncers sai jälleen hyökkäysvuoron eikä enää erehtynyt. Muutamalla onnistuneella heittopelillä hyökkäys eteni pitkälle Lionsin puolustusalueelle ja loppuviimein puolustusalueelle saakka. Tässä olikin ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus: Lionsin hyökkäys oli jatkuvasti vaikeuksissa ja puolustus teki minkä pystyi. Puolustuksen taistelusta huolimatta Bouncers toimitti pallon maalialueelle vielä kertaalleen.

Toinen puoliaika alkoikin Lionsin kannalta huomattavasti paremmin. Lions sai aloittaa hyökkäyksellä mutta vaikka hyökkäys etenikin joutui se luopumaan pallosta lentopotkulla. Bouncersin ensimmäinen hyökkäyspeli päättyi kuitenkin rähmättyyn palloon jonka tukimies Karri Heinonen poimi maasta ja juoksi pallon kanssa maaliin asti. Bouncers ei tästä hämmentynyt vaan palautti palveluksen juoksemalla pallon kanssa maaliin suoraan Lionsin aloituspotkusta. Tämän jälkeen ottelu olikin enää pelailua voittajan jo ratkettua. Mikkeliläiset onnistuivat viemään pallon maalialueelle vielä kahdesti. Lionsin kannalta erityisen harmillisia olivat muutamat loukkaantumiset joista varsinkin puolustuksen linjan Mertsi Tammisen loukkaantuminen oli erityisen ikävä. Lionsin kausi jatkuu kotipelillä 28.5. klo 18 Harjun kentällä.

Päävalmentaja Marko Vartiainen:  Mentiin kapealla rosterilla ja varsinkin isot pojat saivat runsaasti peliaikaa. ns. taitopelipaikoilla meillä oli varsin suuri kokemusaukko ja pelinrakentaja Daniel Tolonen pelasi ensimmäisen ottelunsa ikinä. Tämä kaikki näkyi kentällä mutta hyvänä puolena meillä oli omat mahdollisuutemme tehdä huomattavasti enemmän pisteitä. Saimme ottelusta paljon arvokasta kokemusta tulevaa kautta varten.


Puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen: Varsinkin puolustuksessa meillä oli varsin sekalainen seurakunta pelaajia ja osa pelaajista joutui jo alunalkaen pelaamaan itselleen vierasta pelipaikkaa. Kun vielä ottelun aikana muutama pelaaja loukkaantui, ei oikein voi vaatia että jokainen pelaaja tietää tarkkaan vastuunsa ja pystyy sen myös täydellisesti toteuttamaan. Tätä Bouncers pystyi varsin brutaalilla tehokkuudella ajoittain hyödyntämään. Vaan eipä unohdeta hyviä asioita: ajoittain vierailla pelipaikoilla pelanneet pelaajat pelasivat todella hyvin ja numerot olisivat voineet olla vielä huomattavasti rumemmatkin. Puolustuksen valopilkkuna tietysti Karri Heinosen tekemä TD, jossa Karri oikeaoppisesti poimi vapaana pyörineen pallon ja lähti palauttamaan sitä eikä tyytynyt vaan hyppäämään päälle. Ottelu oli muutenkin Lionsille ehkä enemmän sisäänajo-ottelu jossa varsinaiselle lopputulokselle ei niin hirveästi annettu painoarvoa. Vaikka kauden aloitus oli kaukana täydellisestä on pakko sanoa loppukaneettina: "tästä on hyvä jatkaa".