Mikkeli Bouncers - Lohja Lions


Aika: Lauantai 19.5.2018 klo 12:00

Paikka: Urpolan tekonurmi, Rinnekatu 10, Mikkeli


OTTELURAPORTTI


Ennakko:

Bouncers ja Lions ovat edellisen kerran kohdanneet lähes neljä vuotta sitten. Silloin kotijoukkue vei Mikkelissä pelatun pelin selkeästi numeroin 37-6 (20-0). Silloin mukana olleet Lionsin pelaajat muistavat pelin luultavasti paremmin hohkaavasta kuumuudesta, ilman vaihtomiehiä pelatusta toisesta puoliajasta ja kentän vierestä löytyneestä järvestä.

Tuon jälkeen joukkueiden suunnat ovat hieman muuttuneet. Bouncers nousi tuolloin kakkosdivisioonaan, ja on siellä pelannut viimeiset kolme vuotta hieman laskevalla trendillä. Siinä missä kausi 2015 meni tasaisemmin (4 voittoa, 4 tappiota), viime kaudella heidän saldonaan oli yksi voitto ja 9 tappiota. Lions puolestaan nousi jokaisella kaudella lähemmäs finaalia ja Tinamaljan voittoa, kunnes viime vuonna kova työ vihdoin palkittiin mestaruudella.

Lisäksi Lohja yhdisti voimansa kakkosdivisioonan finaalissakin pelanneen Hanko Sun Cityn kanssa. Tuloksena muodostui UNC ykkösdivisioonaan ja Lions kakkosdivisioonaan. UNC:n pelit alkavat vasta kesäkuun alussa, joten perinteisesti heillä olisi mahdollisuus antaa harjoitusta ja tuntumaa ykkösdivisioonan pelaajille ennen sitä kakkosdivisioonan peleissä. Siinä missä muut juokkueet ovat marssittaneet kauden alussa alempiin divisiooniin koko ykkösdivisioonan edustusjoukkueita, sitä tuskin UNC:n ja Lionsin kohdalla nähdään. Lisäksi kun otetaan huomioon että joukkueet ovat enemmänkin yhteen sulautuneita pelaajarungon osalta, on UNC:n ja Lionsin rostereiden ja pelaajien erottaminen toisistaan suurimman osan kohdalla haastavaa. Lopullista rosteria peliin ei ole vielä lyöty lukkoon, joten varmuus saadaan vasta paikan päällä.

Oman haasteensa peliin tuo aikainen alkamisajankohta. Peli alkaa jo puoliltapäivin, ja Mikkeliin on sen verran pitkä matka että lähtö tapahtuu auringon nousun aikaan. Kyseessä ei ole kotijoukkueen edun tavoittelu, vaan valitettavasti Bouncers ei pystynyt järjestämään aloitusta myöhemmäksi. Säätiedotus lupaa melko hyvää pelisäätä, +16 astetta ja puolipilvistä. 

Bouncersin päävalmentaja Ilkka Jämsän kommentit offseasonista:
"Offseason on mennyt pääosin todella hyvin, saatiin useampi kova kaveri tekemään comebackin ja muutenkin lisää pelimiehiä viimekauden rosteriin. Helmi- maaliskuun sairasteluryppään vuoksi ei päästy riittävästi vetämään 11vs11 harjotteita. Mutta onnistuneet scrimmaget ennen kauden alkua antavat kyllä uskoa alkavaan kauteen."

Kysyttäessä keitä Bouncersin pelaajia kannattaa pelissä seurata, hän vastasi:
"Meidän joukkueessa on seurattavaa yksilötasolla jokaisella pelipaikalla. Vanhat bouncers-juniorit Akseli Pöntinen (DB) ja Lauri Lampinen (DB) ovat antaneet kovia näyttöjä offseasonin aikana. Lisäksi uusista kavereista mm. Petri Vauhkonen (LB) on jo nyt osoittanut pystyvänsä kovaan ja vauhdikkaaseen jenkkifutikseen."

Loppuun Ilkka mainitsi vielä Bouncersin perinteen:
"Pelaamme rehdisti, mutta kovaa!"

Kumpi voittaa ottelun?

  Lohja Lions   Mikkeli Bouncers