Hyvinkää Falcons - Lohja Lions 0-69 (0-48)


Lohja Lions murskasi vähämiehisen Hyvinkää Falconsin sunnuntaina Hyvinkäällä Perttulan urheilupuistossa pelatussa ottelussa pistein 0-69. Ottelun alku oli hyvinkääläisittäin surkea: Lions-puolustus pakotti vastustajan hyökkäystä taaksepäin ja epäonnistunut Falconsin potkupeli antoi pallon Lionsille noin kolmen jaardin päässä vastustajan maalista. Tästä ei Lions erehtynyt vaan pallon kantoi maaliin keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen. Lionsin aloituspotkun jälkeen sama toistui: Falcons-hyökkäys eteni lähinnä takapakkia ja potku epäonnistui antaen jälleen Lionsille erinomaisen kenttäaseman. Tällä kertaa pallon maalialueelle sai kunnian viedä sisään lyhyellä heittopelillä Tuukka Tuovinen. Tässä olikin ottelun ensimmäisen puoliajan perusta: Lions-puolustus piti vastustajan tiukilla ja jos potkupeli onnistuikin, Lionsin etelän vahvistus Jorge Ruiz piti huolen hyvästä kenttäasemasta hyökkäykselle. Näistä asemista keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen kiitti ensimmäisellä puoliajalla viiden touchdownin arvoisesti, Tuukka Tuovinen kerran ja laitahyökkääjä, ja joukkueen potkaisija, Teemu Lintunen kerran. Toisella puoliajalla Lions peluutti kokemattomampaa kaartia ja varsinkin muutamien Lions-pelaajien henkilökohtaisten virheiden myötä Falcons pääsi etenemäänkin. Silti Lionsin maalialue pysyi koskemattomana ja pistetiliään pääsivät kartuttamaan niin keskushyökkääjä Pikkarainen kuin laitahyökkääjä Lintunen.


Päävalmentaja Marko Vartiaisen kommentit ottelusta: Ottelusta muodostui eräänlainen isät vastaan pojat -kamppailu. Falconsilla oli todella paljon junnuikäisiä pelaajia ja kun pelaajia ei ollut kovin paljoa oli ottelun lopputulos karu. Odotin Falconsin yhteistyöstä liigassa hyvin pelanneen Huskiesin kanssa enemmän, nyt meidän sarjatasolla pelaamassa oli käytännössä junnuja muutamalla hassulla pelimiehellä vahvistettuna. Jos nyt joku joukkueen pelaajista pitää nostaa esille niin hyökkäyksen linjablokkien takana keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen teki erinomaista työtä.


Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Eipä jäänyt paljoa lastenlapsille kerrottavaa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen pidimme huolen että koko puolustuksen miehistö saa pelikokemusta ja varsinkin joukkueen Espanjalaisvahvistukset pääsevät systeemiin sisään. Tämän myös toteutimme.


Kapteeni Antti Kettunen: On vaikea suhtautua peliin kun vastustaja oli tällä kertaa fyysisesti täysin altavastaaja. Vastustajan nuori joukkue toki antoi kaikkensa kentällä mutta kun vastassa on pelaajia jotka aloittivat pelaamisen ennenkuin vastapuolen pelaajat olivat edes syntyneet niin onhan se jälki rumaa. Kuten päävalmentaja toteaa, odotin itsekin Huskies-yhteistyöltä enemmän. Nyt kohti seuraavaa uutta tuttavuutta, Joensuu Wolvesia. Ottelu pelataan jälleen Virkkalan keskuskentällä klo 13.