Anders Trojans ja Lohja Lions solmivat farmisopimuksen


Vaahteraliigassa pelaava turkulainen Ander Trojans sekä III divisioonan Lohja Lions ovat solmineet tulevalle kaudelle farmijoukkuesopimuksen. Molempien joukkueiden valmentajat näkevät sopimuksen hyödyttävän kumpaakin, sillä Trojans tarvitsee laajan rosterinsa kaikille pelaajille pelituntumaa ja Lions taas voi lähettää pelaajiaan kehittymään korkeammalle sarjatasolle.


Marko Vartiainen, aikanaan Trojansissa ja Roostersissa mittavan uran keskushyökkääjänä luonut Lohja Lionsin päävalmentaja sekä puolustuksen koordinaattori ja U19-maajoukkueen päävalmentaja Tero Virtanen odottavat paljon farmisopimukselta. Vartiainen näkee sopimuksessa runsaasti mahdollisuuksia:


- Lohjalle ja Turulle hieno mahdollisuus tukea toinen toistensa organisaatiota, valmennuksellisesti ja pelaajallisesti. Uskon tämän todella toimivan Turun nuorelle pelaajakunnalle tilaisuutena saada peliaikaa ja kokemusta miesten peleistä, Lohjan lupaavilla pelaajilla taas on mahdollisuus koettaa halutessaan korkeampaa sarjatasoa. 

Molempien joukkueiden valmennustiimit ovat toisilleen ennestään tuttuja monista yhteyksistä, joten yhteistyön pitäisi sujua.

- Valmennus kummassakin joukkueessa on täynnä vanhoja tuttuja pelivuosilta ja maajoukkueringistä. Uskon että tästä tulee loistava tarina. Lohjan ainoa tavoite on voittaa kolmonen ensi vuonna, ja kaipaamme syvyyttä tietyille paikoille. Turun tavoite vastaavasti on voittaa Vaahteramalja. Hienoa että tämä on puikoissa!

Myös Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen näkee yhteistyön hedelmällisenä:

- Olen asiassa samoilla linjoilla Vartiaisen kanssa. Tämä antaa Trojansin nuorille pelaajille mahdollisuuden hakea pelituntumaa miesten otteluista. Lisäksi yhteistyö toimii ponnahduslautana ylöspäin Lionsin lahjakkaille pelaajille. Tunnen Lohjan valmennuksesta Vartiaisen, Tarvaisen ja Virtasen maajoukkueajoilta, joten voin rauhallisin mielin luovuttaa pelaajiani heidän käsiinsä.

Kari Toivonen