Lohja Lions - Kotka Eagles 14-40 (0-21)


Lohja Lions hävisi kotiavauksena Kotka Eaglesia vastaan varsin suurinumeroisesti. Ottelu alkoi Lionsin kannalta hienosti puolustuksen poimiessa syötönkatkon Eaglesin pelinrakentaja Niclas Carpelanin heitosta. Hyökkäys onnistui viemään pallon ihan maalialueen tuntumaan, kuitenkin hermoillen ratkaisevalla yrityksellä rangaistuksen arvoisesti. Potkumaaliyrityskin epäonnistui. Tämän jälkeen hyökkäyksessä onnistumisia esittikin lähinnä Eagles. Lions-puolustus oli helisemässä Eaglesin kokeneen kaartin juostessa avoimiin paikkoihin ja poimiessa palloja helpon näköisesti. Vastaavasti Lions-hyökkäyksessä ei onnistunut juuri mikään, juoksut eivät edenneet ja heittopelit pudotettiin käsistä kenttään. Niinpä puoliajalle mentiin Eaglesin vankassa 0-21 johdossa. Toiselle puoliajalle saapui sisuuntuneempi Lions joka veikin puoliajan ensimmäisen driven pohjiin Sami Martikaisen ja Leevi Pikkaraisen hienoilla kiinniotoilla. Teemu Lintunen sai kunnian viedä pallon maaliin heittopelin seurauksena. Eagles ei tästä hämmentynyt vaan vei oman hyökkäysvuoronsa Lionsin maalialueelle. Teemu Lintunen onnistui vielä toistamiseen viemään pallon Eaglesin maalialueelle, mutta Eagles pystyi kaunistelemaan numeroita vielä kahden TD:n verran.

Hyökkäyksen valmentaja Marko Vartiainen: Pelinrakentaja Ilpo Laakso pelasi jälleen käytännössä virheettömän pelin. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla laitahyökkääjät pudottivat useita kiinniotettavissa olevia palloja. Jos Eaglesille on hävittävä, oli tässä vaiheessa kautta siihen erinomainen tilaisuus. Hyökkäys muutenkin esitti huomattavasti parempia otteita kuin Rovaniemellä.

Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Puolustus ei pystynyt pelaamaan vahvuuksiensa kautta. Eaglesin hyökkäyksen linja pystyi antamaan pelinrakentajalleen aikaa heittää palloa ja kun tuon tason pelinrakentaja saa aikaa tulos näkyy taululla. Lisäksi on huomioitava että Eaglesissa on sarjatasolle kolme todella kovan tason kiinniottajaa, joita kaikkia on vaikea pitää pimennossa. Lisäksi haluan mainita että olen hyvin tyytyväinen nuorten pelaajien, Artturi Karjalaisen ja Teemu Vaahteranoksan otteisiin ensimmäisessä pelissään.

Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Hävittiin ensimmäinen kotiottelu ja siihen on vaikea olla tyytyväinen. Toisaalta on muistettava että vastustajalla oli, varsinkin 3-divisioonaan, aivan valtava määrä kokemusta ja osaamista hyökkäyspelaamiseen. Vaikka Lions päästikin varsin suuren määrän pisteitä, ei puolustus ehkä kuitenkaan ollut ihan niin huono kuin mitä numerot kertovat. Eagles vaan pystyi hirvittävällä prosentilla rokottamaan Lionsin virheistä. Itse näen että pelasimme sarjan kovinta hyökkäystä vastaan ja vaikka maaleja päästettiin vähän liiankin kanssa, on hyvä nähdä jo tässä vaiheessa kautta mitä sarjan parhaiden voittaminen vaatii. Tästä on hyvä jatkaa.