Lohja Lions - Rovaniemi Nordmen 24-7 (17-7)


Lohja Lions otti maukkaan revanssin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Rovaniemi Nordmenistä lauantaina Harjulla pelatussa ottelussa. Viime kaudella juuri Nordmen pudotti Lionsin ensimmäisellä kierroksella Harjulla todella tiukassa ottelussa joka päättyi vasta hyökkäyskilpailun jälkeen. Tuon ottelun tulos on motivoinut Lionsia koko kauden ja nyt Lions sai pitkään himoitsemansa mahdollisuuden takaisinmaksuun. Ja tämän mahdollisuuden Lions käytti hyväkseen lähes täydellisesti. Alun tunnustelevan vaiheen jälkeen Lions sai pallon syvälle Nordmenin puolustusalueelle ja potkaisi pallon haarukkaan Teemu Lintusen toimesta. Teemu Lintunen jatkoi loistavia otteitaan ottamalla Ilpo Laakson heiton kiinni Nordmenin puolustuksen keskellä ja puskien pallon väkisin noin kymmenen jaardin matkan maaliin asti. Seuraavaksi yleisöä pääsi huudattamaan Sami Martikainen joka jäi täysin auki Nordmenin puolustuksen taakse ja pelinrakentaja Ilpo Laaksolla oli helppo työ toimittaa pallo maalialueella odottavalle Martikaiselle. Lionsin puolustuksen musta hetki osui ensimmäisen puoliajan loppupuolelle jossa Nordmen pääsi jopa helpon oloisesti etenemään läpi kentän ja heittämällä komean kopin puolustajien taakse. 


Toisella puoliajalla Lionspuolustus ei enää erehtynyt ja kun takapuolustaja Juho Poutiainen palautti syötönkatkon alle 10 jaardin päähän maalista oli hyökkäyksellä verrattain helppo työ viedä pallo maalin keskushyökkääjä Leevi Pikkaraisen toimesta. Nordmen väläytteli parilla komealla kikkapelillä mutta maalin läheisyyteen ei enää ollut asiaa. Varsinkin Lionsin puolustus pystyi pitämään kovaa tempoa yllä kierrättämällä laajaa pelaajamateriaaliaan.


Päävalmentaja Marko Vartiainen: Sää- ja kenttäolosuhteet asettivat raamit pelivalinnoille. Saatuamme juoksupelimme toimimaan tiesin että olemme vahvoilla. Pystyimme kuitenkin jatkamaan siitä mihin runkosarjassa jäimme ja pelaamaan samalla ilmeellä, matkamme jatkuu. Haluan nostaa pelaajista esiin varsinkin laitahyökkääjä/potkaisija Teemu Lintusen jonka erinomaisilla potkuilla pysyimme pelissä edellä, eikä kiinniotoistakaan haittaa ollut. Hyökkäyksen linja teki todella hyvää työtä ja raivasi komeita aukkoja keskushyökkääjä Leevi Pikkaraiselle. Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Kaksi ensimmäistä Nordmenin hyökkäysvuoroa päätyivät puolustajien käsiin joista molemmista hyökkäyksemme teki pisteitä. Ottelun alkaessa näin on peliä helppo lähteä pelaamaan. Nordmenin hyökkäys mahdollisti kapealla pelikirjalla pelaamisen ja vielä kun puolustuksen linjassa pystyttiin pyörittämään seitsemää pelaajaa oli vierailijoiden hyökkäys pulassa. Erikoisjoukkueiden suorittaminen oli jälleen hyvällä tasolla.


Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Muistan elävästi miten viime kautemme päättyi Nordmeniä vastaan Harjulla. Tuo tappio on itseasiassa ruokkinut luultavasti koko joukkueen valmistautumista ja harjoittelua tälle kaudelle, itseäni ainakin. Nyt saatiin tahtomanne revanssi ja kun katsoo miten jatkopelit näyttävät asettuvan vastassa on jatkossa ainoastaan joukkueita joita vastaan meillä on vielä runsaasti hampaankolossa. Lionsin peli on alkanut asettumaan uomiinsa oikealla hetkellä kauden tärkeimpien pelien vielä odottaessa. Varsinkin linjapelaajiin saatu leveys voi jatkopeleissä olla kullanarvoista. Otettiin arvokas voitto mutta pitää muistaa että tämä oli vasta ensimmäinen askel. Seuraavaksi vastassa on runkosarjan voittaja Oulu Northern Lights jolle Lions hävisi runkosarjassa todella tiukan taiston jälkeen 24-20. Tuostakin ottelusta Lionsille jäi paljon näyttämisen halua joten on varmaa ettei ensi viikonlopuksi Ouluun lähdetä päät painuksissa.


Kuvat: Timo Jansson