Lohja Lions - Lahti Panthers 41-0 (28-0)


Lohja Lions voitti jo 3. kerran Lahti Panthersin Harjun kentällä. Aiemmat Lionsin voitot ovat vuosilta -14 ja -15, mutta Harjun kentällä Lions ei ole hävinnyt Panthersille koskaan. Tänä vuonna Lions sai otteluun varsinaisen lentävän lähdön vieden heti ensimmäisen hyökkäysvuoron maaliin. Nuoret keskushyökkääjät, Eemeli Valkamo ja Leevi Pikkarainen, kantoivat palloa erinomaisten linjablokkien takana. Kunnian pallon maaliin viemisestä sai lopulta Leevi Pikkarainen. Panthersin hyökkäys ei pystynyt vastaamaan Lionsin esittämään haasteeseen vaan joutui luopumaan pallosta potkaisemalla pallon Lionsille. Lionsin hyökkäys kiitti ja tällä kertaa pallon vei maaliin todella komean heittopelin seurauksena laitahyökkääjä Sami Martikainen. Panthersin hyökkäys ei vieläkään saanut onnistumisia, mutta Lionsin hyökkäys vei pallon maaliin tutunoloisella kuviolla: laitahyökkääjä Sami Martikainen onnistui jo toistamiseen pisteiden teossa. Mutta nyt Panthersin hyökkäys koki herätyksen. Lionsin puolustuksen epäonnistuneiden taklausten, virheiden ja tietysti myös Panthersin onnistumisten myötä Panthers sai pallon jo noin kolmen jaardin päähän Lionsin maalialueesta. Lionsin puolustus ei tilanteesta hämmentynyt vaan onnistui pitämään Panthersin poissa maalialueelta neljän yrityksen verran. Lionsin hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut tällä kertaa pistesuorituksessa vaan joutui luopumaan pallosta. Panthersin hyökkäys ei kuitenkaan enää pystynyt vastaaviin suorituksiin ja Lionsin saatua pallon keskushyökkääjä Eemeli Valkamo vei voimalla pallon jälleen maalialueelle. Kun lisäpistekin potkaistiin jälleen kerran haarukkaan Teemu Lintusen toimesta saatiin puoliaikatulokseksi 28-0.

Toisella puoliajalla Lions onnistui välttämään edellisen pelin notkahduksen ja pystyi pysäyttämään Panthersin hyökkäyksen takapuolustaja Juho Poutiaisen syötönkatkolla. Lionsin hyökkäys kiitti hyvästä kenttä-asemasta ja vei pelivälineen maaliin parilla komealla juoksulla. Lionsin viimeisestä maalista vastasi kulmapuolustaja Lauri Sundell palauttamalla syötönkatkon komeasti maaliin. Myös Lionsin espanjalaisvahvistus Jorge Ruiz väläytti nopeuttaan palauttamalla Panthersin potkaiseman pallon maaliin, mutta valitettavasti takapuolustaja Erkka Laakkio oli syyllistynyt rikkeeseen ja maali hylättiin.

Päävalmentaja Marko Vartiainen: Pelattiin hyvä ja rento ottelu, ennen kaikkea hyvällä peli-ilmeellä. Hyökkäyksen linja pelasi varmaankin yhden kauden parhaista otteluistaan ja tämä näkyi heti juoksupeleissä. Keskushyökkääjät juoksivat todella pitkiä juoksuja eivätkä lopettaneet työntekoa missään vaiheessa. Pelinrakentajaa ei taklattu eikä Pantherspuolustus pystynyt riistämään hyökkäykseltämme palloa kertaakaan. Puolustus teki mitä pitikin, maaliin viety syötönkatko kruunasi puolustuksen ottelun. Lisäksi erikoisjoukkuepelaaminen ansaitsee erityiskiitoksen. Potkaisija Teemu Lintunen teki todella hyvää työtä niin aloituspotkuissa kuin lisäpisteissä. Valitettavasti kenttämaali jäi tällä kertaa saamatta.

Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Tavoitteena oli lähteä pelaamaan ihan perus peliä ja tässä tietyllä tapaa onnistuttiin. Panthersin odottamattomat hyökkäysmuodostelmat aiheuttivat ensi alkuun vähän ongelmia, mutta kun miehet saatiin pelaamaan kuten toivottiin, ei oltu suurissa ongelmissa. Nollapeli ja maaliin palautettu syötönkatko kertovat, että olemme oikealla polulla.

Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Kuten Tero tuossa ansiokkaasti toteaa: nollapeli kelpaa, varsinkin sellainen nollapeli, jossa puolustus tekee pisteitä. Mutta ylettömästi varaa henkseleiden paukutteluun ei ole: Vaikka nollapeli pidettiin oli Panthers alati vaarallinen ja varsinkin heitot onnistuivat pari kertaa todella pahasti meidän kannaltamme. Toisaalta on muistettava, että puolustus poimi pallon kolme kertaa: Mikko Lankinen, Juho Poutiainen ja kirsikkana kakun päällä Lauri Sundellin maaliin palauttama syötönkatko. Puolustuksen linjaan saatiin jälleen kierrätystä uusien pelaajien myötä ja uusille pelaajille arvokasta kokemusta. Avokentän taklauksia missattiin liikaa, kovissa peleissä niistä voi joutua maksamaan kovan hinnan.