Lohja Lions voittoon vierasottelussa


Rusko Mayhem – Lohja Lions 0 – 6 (0 – 0)


Lohja Lions jatkoi tappiotonta kauttaan lauantaina Ruskossa pelatussa ottelussa paikallista Mayhemia vastaan. Rusko Mayhem oli Lionsille tuntematon joukkue, joukkueesta tiedettiin lähinnä muutama kovan luokan pelimies ja aiempien kausien menestys 4-divisioonassa. Mutta nyt pelattiin täysin miehistöin ja tästä Lionsilla oli jo usean kauden kokemus. Ottelu alkoikin puolustusten hyvillä otteilla, jos toki pallo pysytteli sitkeästi Mayhemin kenttäpäädyssä. Pistesuorituksiin ei kuitenkaan kyetty ja puoliajan loppupuolella Mayhem onnistui tuomaan pitkähköllä hyökkäysvuorolla pallon omistaan pois.


Väliajalla Lions totesi joukkueen pelinrakentaja Ilpo Laakson olevan pelikyvytön ja hihasta piti ravistaa nopeasti jotain jolla hyökkäys saataisiin toimimaan. Pelinrakentajaksi vaihdettiin puolustaja Mikko Lankinen ja muuten hyökkäystä vahvistettiin kokeneilla Antti Kettusella ja Ville Suonperällä joiden blokkien siivittäminä vikkelä keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen onnistui karkaamaan Mayhem-puolustukselta maalialueelle asti. Mayhemin raivoisasta yrittämisestä huolimatta tämä jäi ottelun ainoaksi pistesuoritukseksi. Mayhem sai mm. ensimmäiset yritykset noin jaardin päässä Lionsin maalista, oli todella lähellä ottaa pallon kiinni Lionsin maalialueella ja oli muutenkin jatkuvasti vaarallinen. Siipirikkoisenakin Lions pystyi pitämään maalialueensa puhtaana ja otti taistelupisteet talteen Ruskosta.


Päävalmentaja Marko Vartiaisen kommentit pelistä

Tätä kutsutaan työvoitoksi. Lähtökohdat peliin olivat kaukana ihanteellisista kolmen aloittavan laitahyökkääjän, joista yksi on joukkueen potkaisija, oltua pelistä poissa. Tilanne kärjistyi 2. puoliajan alussa kun pelinrakentaja Laakso ei kyennyt jatkamaan peliä. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen ja puolustuksen peliin, nollalla päästetyllä pisteellä otteluita harvemmin häviää. Keskushyökkääjä Pikkarainen pääsi väläyttämään nopeuttaan kun saatiin blokattua tilaa.


Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen

Kun ottaa huomioon ettei meillä ollut mukana oikeaa potkaisijaa ja hyökkäyksen kovimmat aseet eivät olleetno mukana, meidän gameplan onnistui hienosti. Viime vuonna hävittiin ihan riittävästi tiukkoja pelejä joten niistä ollaan otettu opiksemme. Mahdollisuuksia ottaa peli haltuun tarjottiin molemmin puolin palloa riittävästi, mutta sankarin viitta ei maistunut. Kapea miehistö sorvasi pelikirjaa ohuemmaksi, mutta perusasioiden toteutus toimi hyvin. Aina löytyy parannettavaa, mutta kauden toiseksi peliksi hyvää pelaamista. Puolustuksessa halusin, ettei Porvoossa liigaa pelannut WR/RB Anreas Lindo voita peliä Mayhemille. Hyvin pelasi, muttei voittanut.


Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen

Valmentajat sen tuossa avaavat: tehtiin paljon töitä että vastustajalla olisi mahdollisimman lokoisat oltavat. Laitahyökkääjistä uupui pari ykköskohdetta eikä ne harjoittelutkaan ihan priimaa viikolla olleet. Tähän kun vielä lisätään puoliajalla peli 0-0 ja pelinrakentaja sivussa niin kyllähän tämä voitto vanhaa peluria lämmittää. Vaikka puolustus piti nollan, oli Rusko useaan otteeseen todella liki Lionsin maalialuetta ja välillä oli myös onni auttamassa ettei kuparinen rikkoutunut. Ensi viikolla vastassa on jälleen tuore tuttavuus, Hyvinkää Falcons. Kunhan alle saadaan kunnon harjoitteluviikko voidaan otteluun lähteä luottavaisin mielin.