Oulu Northern Lights - Lohja Lions 24-20 (16-14)


Lohja Lions teki jälleen kerran sen missä on onnistunut jo ennenkin tällä kaudella: häviämään erittäin tiukan ottelun viimeisillä minuuteilla. Tällä kertaa Lions matkusti Ouluun asti kohtaamaan sarjaa puhtaalla pelillä johtavan Northern Lightsin. Ottelu alkoikin NL:n komennossa: Oululaiset veivät ensimmäisen hyökkäysvuoronsa Lionsin maaliin todella vakuuttavilla juoksuilla. Vastaavasti Lionsin hyökkäys oli tutuissa ongelmissa ottelun alun. Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen sai kuitenkin Lionsin puolustuksen pelaamaan haluamallaan tavalla ja Northern Lightsin joutui luopumaan pallosta. Vastaavasti Lionsin hyökkäyksen keskushyökkääjät Leevi Pikkarainen ja Eemeli Valkamo juoksivat hyökkäyksen linjan erinomaisten blokkien takana pitkiä siivuja ja varsinkin heittopelit löysivät vastaanottajansa. Sisempi laitahyökkääjä Ville Suonperä otti kauniin kiinnioton NL:n puolustuksen keskeltä ja juoksi pallon maaliin asti. Northern Lightsin vastausta ei valitettavasti tarvinnut pitkään odottaa: Lionsin epäonnistuneiden taklausten myötä NL vei pallon ja lisäpisteen jälleen Lionsin maalialueelle. Mutta Lions ei luovuttanut. Osittain Oululaisten rangaistusten sekä laitahyökkääjä Teemu Lintusen todella hienolla kiinniotolla Lions pääsi ihan maalialueen tuntumaan. Toisin kuin edellisessä pelissä nyt Lions ei jäätynyt maalialueen läheisyydessä vaan keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen ryskäsi pallon maaliin jälleen hyvien blokkien takana.


Toinen puoliaika alkoi puolustusten merkeissä: Lions puolusti Northern Lightsin hyökkäysvuoron menestyksekkäästi, samoin NL, kuten taas uudestaan Lions. Mutta Lionsin hyökkäys oli valmiina: ensin Teemu Lintunen juoksi heittopelissä todella pitkän juoksun lähelle maalialuetta ja joukkueen yleismies-jantunen, Ville Suonperä, vei lyhyen heittopelin maaliin asti: tilanne 16-20. Mutta sitten alkoivat Lionsin ongelmat. Joukkue kärsi useista pienistä loukkaantumisista jotka veivät puolustuksen pelaajia sivurajalle mutta jotka hyvin todennäköisesti pystyvät jatkamaan pelaamista jatkossa. Northern Lights käytti tilaisuuden hyväkseen ja vei pallon todella lähelle Lionsin maalialuetta. Ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä maalialueen tuntumassa pelatussa 4. yritys ja 7 jaardia uusiin yrityksiin- tilanteessa, jossa Lionsin vahvistus, puolustuksen linjamies Artur Trigeiros epäonnisesti tarttui hyökkäyksen pelinrakentajan kasvosuojukseen, josta seurauksena uudet yritykset NL:lle noin kolmen jaardin päässä Lionsin maalista. Tästä Northern Lights ei enää epäonnistunut vaan vei sekä pallon että lisäpisteen maaliin. Ottelun viimeinen Lionsin hyökkäyssarja ei tuottanut maalia ja Oululaisilla oli verrattain helppo työ käyttää jäljellä oleva kello pois.


Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Peli oli todella fyysinen: molemmilta joukkueilta talutettiin useita pelaajia pienten loukkaantumisten seurauksena sivurajalle. Puolustukselle oli sovittu kolme tavoitetta, joita oikeastaan yhtäkään ei kyetty riittävästi toteuttamaan. Olen silti erittäin tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Vastassa oli kuitenkin 1-divisioonassa viime kaudella pelannut joukkue. Erikoisjoukkueet toimivat hyvin, hyökkäys toimi hyvin, mutta näin tiukassa pelissä meidän on pystyttävä kääntämään tiukat tilanteet eduksemme. Ehkä me hävisimme ottelun tänään siihen.


Hyökkäyksen valmentaja Ville Tarvainen: Pelasimme hyvän ja ennenkaikkea fyysisen ottelun. Hyökkäys pysyi hyvin pelisuunnitelmassa ja pystyimme tekemään kentällä asioita joita halusimmekin. Hyökkäys pelasi kautta linjan hyvällä tasolla, rennosti ja keskittyen omaan tekemiseen. Peli ei missään nimessä ollut virheetön, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Jatkamme harjoittelua ja nostamme intensiteettiä kohti kauden loppua.


        

Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Tappio on aina tappio ja kun taas kerran häviää tiukan pelin joka olisi ollut voitettavissa niin eipä siitä kauhean hyvä maku jää. Toisaalta kun asioita katsoo rehdisti peiliin niin meillä oli vastassa sarjan taatusti kovin juoksujoukkue joka näytti Lionsilla karuimman kautta miten hyvin niiden juoksujen on toimittava jos niiden varassa aiotaan pelata. Ottelun alkua lukuunottamatta Lionsin puolustus oli kuitenkin varsin hyvin pelissä mukana, mutta tällä kertaa pariin virheeseen hävittiin ja Northen Lights rankaisi armotta. Kuten valmentajat tuossa edellä toteavat: hyvään suuntaan ollaan menossa kauden lopun lähestyessä. Nyt Lionsilla alkaa kolmen kotiottelun putki joista on pakko kaivaa voittoja jos pelejä halutaan jatkaa runkosarjan jälkeenkin.