Rovaniemi Nordmen - Lohja Lions 14-0 (0-2)


Lohja Lions aloitti jälleen kautensa voittamalla Rovaniemi Nordmenin, tällä kertaa vieraskentällä. Ottelun tapahtumia leimasi kauden alku, molempien joukkueiden hyökkäysten ollessa ongelmissa. Sen sijaan molempien joukkueiden puolustukset hoitivat työnsä käytännössä moitteetta koko ensimmäisen puoliajan. Ensimmäisen puoliajan ainut pistesuoritus olikin Nordmenin oma maali joka syntyi Lionsin voimakkaan paineen seurauksena. Toisella puoliajalla Lionsin puolustus löi vielä lisää kierroksia ja pystyi pakottamaan Nordmenin hyökkäyksen yhä huonompiin päätöksiin. Puolustuksen erinomaisen päivätyön kruunasi Marko Nokka, joka palautti Nordmenin pudottaman pallon maalialueelle. Mainion esityön maaliin teki myös puolustuksen uloin linjamies Niko Leinonen. Muutenkin pallo poltteli kovasti Nordmenin hyökkäystä, Lions poimi palloa ilmasta sekä Erkka Laakkion että Juho Poutiaisen toimesta. Lionsin hyökkäyskin onnistui viimein maalinteossa kun laitahyökkääjä Teemu Lintunen poimi pallon maalialueella pelinrakentaja Ilpo Laakson heitosta. Ottelun lopussa Nordmen yritti epätoivon vimmalla tehdä maalia hyökkäämällä mitä moninaisimmilla hyökkäysmuodostelmilla, mutta Lionsin puolustus ei pettänyt.

 

Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Lionsin puolustus käytti maksimaalisesti hyödykseen kauden alun hyökkäysten epävarmuuden. Puolustus teki mitä pitikin, ja se riitti tänään voittoon. Puolustus pystyi poimimaan/peittämään palloja hyvällä prosentilla ja näin auttamaan hyökkäystä erinomaisesti.

 

Hyökkäyksen valmentaja Marko Vartiainen: Hyökkäys pelasi ihan ok-pelin. Laitahyökkääjät pudottivat palloja, joiden olisi pitänyt jäädä näppeihin, joista jäi isoja pelejä toteutumatta. Pelinrakentaja Laakso pelasi kelpo pelin, vaikkei se pistetaululle asti hirveästi näkynytkään. Rovaniemen juoksupuolustus oli hyvä eikä Lions pystynyt ajoittaisia onnistumisia lukuun ottamatta juoksemaan riittävän pitkiä siivuja. Ensimmäisen pelinsä pelannut keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen teki erinomaista työtä. Hyökkäyksen linjakin teki hyvää työtä, mutta parantamisen varaa on koko hyökkäyksellä.

 

Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Kauden alku on aina kauden alku. Voitolla on huomattavasti mukavampi aloittaa kausi kuin tappiolla, varsinkin kun matkaa 1000km vieraspeliin. Pelin alku, vaikkakin pisteiden valossa vähänumeroinen, ei varsinaisesti huolettanut koska puolustus ei ollut suurissa ongelmissa. Toisella puoliajalla lisättiin vähän kierroksia puolustuksessa ja siitä seurasi paljon hyviä asioita. Varsinkin puolustuksen sisempi linjamies Jari-Antti Jääskeläinen puski raivolla Nordmenin hyökkäyksen linjaa taaksepäin. Nordmen teki lopussa kaikkensa saadakseen maalin aikaiseksi, mutta Lionsin puolustus ei ollut yllätettävissä. Paras asia voitossa oli se, että myös puolustuksessa on varaa parantaa vielä reippaasti ja silti pystyttiin pitämään nollat ja jopa viemään pallo maalialueelle. On toki muistettava, että Lionsin seuraava vastus on lauantaina 21.5 klo 12 Harjun kentällä pelattava kotiottelu Kotka Eaglesia vastaan. Eagles on ennakkoasetelmissa asetettu yhdeksi sarjan voittajasuosikiksi Lionsin lisäksi. Vielä kun viimekaudella Lions hävisi Eaglesille todella surkean pelin jälkeen usealla TDllä, on luvassa varmasti hyvä ottelu.