Oulu Northern Lights - Lohja Lions 12-7 (12-0)


Lohja Lions hävisi välieräottelun Oulussa pelatussa ottelussa runkosarjan voittajaa vastaan. Ottelun alku oli Lionsille murheellinen: ottelun ensimmäiset pisteet syntyivät oululaisten syötönkatkosta joka palautettiin suoraan maalialueelle. Oulu otti toisen syötönkatkon jonka takaamaan hyvän kenttäaseman Northern Lights hyödynsi viemällä pallon maaliin saakka. Ensimmäisen puoliajan lopulla Lions pääsi aivan maalialueen tuntumaan NL:n syötön vastaanoton häirinnän myötä mutta heittopeli päätyi jälleen oululaisten näppeihin.

Toiselle puoliajalle tuli jälleen sisuuntunut Lions joka onnistui vihdoin liikuttamaan palloa kentällä. Sami Martikaisen hienolla vastaanotolla ja varsinkin sen jälkeisellä etenemisellä Lions pääsi jälleen ihan maalialueen tuntumaan ja nyt keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen ryski pallon varmasti maaliin. Kun vielä Lions-puolustus onnistui pitämään oululaisten hyökkäyksen kurissa ja nuhteessa alkoi peli näyttämään jo hyvältä Lionsin kannalta. Vaan myös Northern Lightsin puolustus pystyi nostamaan tasoaan eikä Lions saanut palloa etenemään. Ottelun loppuhetkillä epäonnistunut 4. yritys jätti Northern Lightsille verrattain helpon työn kuluttaa kello loppuun.

Päävalmentaja Marko Vartiainen: Pelaajat antoivat varmasti kaikkensa kentällä eikä mitään jäänyt tekemättä. Näissä otteluissa marginaalit ovat pieniä ja kun annoimme pallon vastustajalle 3 kertaa, on ottelua todella vaikea voittaa. Otimme myös liikaa turhaa rangaistuksia tiukoissa paikoissa. Keskushyökkääjä Leevi Pikkarainen teki jälleen kerran erinomaista työtä mutta niin myös koko muu hyökkäys blokkaamalla tilaa Pikkaraiselle.

Puolustuksen valmentaja Tero Virtanen: Puolustus pääsi 6 pistettä, normaalisti se riittää voittoon. Onnistuimme huomattavasti paremmin pelisuunnitelmamme toteuttamisessa kuin edellisessä pelissä Oulua vastaan. Edellispelin tavoin emme vieläkään saaneet riistettyä palloa Oulun hyökkäykseltä, varsinkin tässä mielessä puolustuksessa olisi ollut parantamisen varaa. Oulun FB numero 88 Aku Uotila tuotti puolustuksellemme hankaluuksia atleettisuudellaan. Erikoisjoukkuepelaaminen oli taas hyvää mutta se ei nyt tuottanut meille voittoon riittävää hyötyä.

Puolustuksen kapteeni Antti Kettunen: Kausi päättyi tappioon. Eniten ottaa päähän se, ettei käytännössä yksikään joukkueen pelaaja pelannut parasta otteluaan. Silloin näin tiukat ottelut hävitään. Puolustajana olisi helppo jeesustella hyökkäyksen vaikeuksilla, mutta tosiasia on, että jos olisimme pitäneet Norhern Lightsin poissa omalta maalialueeltamme, ottelu olisi luultavasti voitettu. Ei pidetty, ei voitettu. Kaiken työnteon, harjoittelun, kovien pelien ja muun jälkeen on katsottava totuutta peiliin ja todettava, että kausi päättyi pettymykseen. Meillä oli kaudelle ainoastaan yksi tavoite jota ei tavoitettu. Nyt ainakin minä pidän vähintään kuukauden levon käytännössä kaikesta ja sitten aletaan katselemaan, että mitäs kivaa ensi kaudelle keksitään.