Pelaajaesittely


Nimi: Karri Salonen
Ikä: 20
Historia amerikkalaisen jalkapallon parissa: Kaksi kautta olen jefua pelannut. Aloitin pelaamaan juuri kun Lions kaivettiin naftaliinista.
Muu urheilutausta: Harrastin jääkiekkoa 7 vuotta, josta sain mm. hyvän fysiikkapohjan.
Miten päädyit lajin pariin: Muutama kaveri oli aloittanut pelaamisen ja he kertoivat suu vaahdoten, että miten hauska laji jenkkifutis on. Samaiset kaverit pyysivät sitten mukaan reeneihin ja siitä se sitten lähti. Ensimmäisten reenien jälkeen olen ollut koukussa lajiin.
Mitä paikkaa pelaat: Pelaan ulompaa laitahyökkääjää.
Miksi: Ehkä se on yhdistelmä omia hyviä fyysisiä ominaisuuksia ja "persoonaa", joka ainakin omalla kohdallani pelipaikan määrittää. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi haluan edetä pallon kanssa ja ennen kaikkea tehdä maaleja.
Mitä vahvuuksia sinulla on kyseiselle pelipaikalle: Nopeutta löytyy, hyvät kädet ja minulla on hyvä ulottuvuus. 
Entäs heikkouksia: Irti pääseminen pumppaavasta puolustajasta, eli puolustajasta joka häiritsee laitahyökkääjän heittokuvioon juoksemista. Siinä on vielä harjoiteltavaa ja sitä on aktiivisesti reeneissä harjoiteltukin.
Valmentaja Marko Vartiaisen kommentit Karrista: Karri on ulottuva ja lupaava laitahyökkääjä. Kehon kontrolli on ollut alusta saakka hyvä. Karrista huomaa, että hänellä on vahva urheilutausta. Käsi-silmä koordinaatio on myös hyvä. Johtunee varmasti siitä, että Karri on vanha maalivahti.