Pois tieltä! mönkijätapahtuma 16.4.2016

Lohja Lionsin yhteistyökumppani Pois tieltä! järjesti miesten edustusjoukkueelle unohtumattoman elämyspäivän Lohjan Nummenkylässä. Pois tieltä! järjestää maastoauto- ja mönkijätapahtumia ajoalueellaan Lohjalla ja lauantaina 16.4.2016. 15 vuoden kokemuksella Pois tieltä! ajelutti sekä saunotti yli toistakymmentä Lionsin jenkkifutaria.


Tapahtuman aluksi, varusteiden vaihdon jälkeen pidettiin alkupalaveri. Ensimmäiseksi tutustuttiin ajoneuvoihin ja niiden toimintaan. Palaverissa käytiin läpi myös mönkijöiden hallintalaitteet, turvallisuusohjeet, safarin kulku sekä muu mahdollinen toiminta maastossa. Tämän jälkeen siirryttiin nelivetomönkijöiden selkään, jossa ohjaajat opastivat hallintalaitteet vielä kerran. Kun kaikki olivat varmoja siitä, että hallitsevat ajoneuvon, aloitettiin ajoharjoittelu.



Ajoharjoittelu tapahtui Tonttulan temppuradalla. Temppuradalla on yksittäisiä suorituspaikkoja, joissa harjoiteltiin maastoajon alkeita. Temppuradalta löytyy esimerkiksi ojan ylitys, portaat ja ylä- ja alamäkiä. Temppuradalla päästiin tutustumaan ajoneuvojen ominaisuuksiin helpossa ympäristössä. Ajoharjoittelu temppuradalla tuli todellakin tarpeeseen sillä yksi kuljettaja otti Pois tieltä! yrityksen nimen liiankin kirjaimellisesti. Lopputuloksena oli mönkijän luisuminen ojan pohjalle ja rehti seuratovereiden palauteryöppy selkääntaputuksineen. Pois tieltä! Facebook sivuilla olevien kuvien selailun jälkeen voi jokainen olla varma, että tämä ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun Nummenkylässä ajetaan pois tieltä. Turvallisuuden voidaan olettaa olevan Pois tieltä! yrityksen toiminnan ytimessä, sillä tälläkin kertaa vahingoilta vältyttiin.



Temppuradan jälkeen siirryttiin kokeneen henkilöstön opastuksella yli 300 hehtaarin maastoajoalueelle. Ajoreitit vaihtelivat suosta kivikkoiseen kallioon sekä niitystä metsään ja muutaman minuutti maastoajon jälkeen oli kaikilla Leijonilla jo makeat hymyt kasvoillaan. Ajoreitti oli todella vaikuttava ja hyvin suunniteltu. Parhaimmillaan korkeuserot olivat jopa 50 metriä! Melkeimpä kaikenlaista maastoa mitä kuvitella saattaa ajettiin uusinta tekniikkaa edustavilla nelivetomönkijöillä ketterästi ja päättäväisesti. 


Mönkijäajelun päätteeksi tapahtuman vetäjä Paavo Hyrkkö palkitsi ennennäkemättömän suorituksen tehneen Leijonan Pois tieltä! t-paidalla. Paavon sanoja lainaten "moni on ajanut ojaan safareillamme, mutta kukaan ei vielä ole ajanut kyseiseen ojaan, joten onhan kyseinen suoritus palkitsemisen arvoinen".




Raikuvien aplodien saattelemana siirryttiin Pois tieltä! saunaosastolle. Saunassa oli riittävästi tilaa vähintään raavaalle 11 miehen kentälliselle kerrallaan ja löylymestari Sillgrenin heittäessä löylyä vaihdettiin päivän kokemuksia. Pois tieltä! todellakin tarjosi kauden alkuun valmistautuvalle Lionsin miesten edustusjoukkueelle unohtumattomia kokemuksia, joista todellakin puhutaan pitkään. Huikeat maisemat, vaikuttava moottorien jyrinä, loistavat puitteet ja mitä parhain porukka jätti jälkensä jokaisen Leijonan muistiin. Kiitokset Pois tieltä!. Tästä on hyvä jatkaa kauteen valmistautumista.





Pois tieltä! Facebook sivu