United Newland Crusaders pelaa amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonaa Hangossa ja Lohjalla


Hanko Sun City ja Lohja Lions yhdistävät voimansa ja pelaavat kaudella 2018 amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonassa nimellä United Newland Crusaders. Päättyneellä kaudella Sun City sijoittui II-divisioonassa toiseksi ja Lions voitti III-divisioonan.

– Ajatus voimien yhdistämisestä Hangon kanssa sai kipinöitä meidän viime kesän farmisopimuksesta, toteaa Lionsin Marko Vartiainen. – Kun näimme, miten hyvin täydennämme toisiamme, lähdimme viemään ajatusta eteenpäin heti kauden jälkeen. Viime viikolla perustimme yhdistyksen ja päätimme joukkueen nimen, seuraavaksi kasataan valmennusjohto ja itse joukkue.

Lyhennettä UNC käyttävä Crusadersin edustusjoukkue pelaa puolet kotiotteluistaan Hangossa ja puolet Lohjalta, ja joukkueen pyrkimyksenä on olla aidosti koko läntisen Uudenmaan joukkue. Pelaajia on Hangosta Vihtiin ja Karkkilaan. Lohjan ja Hangon lisäksi joukkue harjoittelee Raaseporissa.Länsi-Uusimaalla on tulevana kesänä enemmän amerikkalaisen jalkapallon toimintaa kuin koskaan aiemmin, sillä Crusadersin lisäksi Lionsin joukkue jatkaa II-divisioonassa ja Sun City IV-divisioonassa. Lisäksi Lohjalla pelaa naisten joukkue, ja myös juniorijoukkueet ovat rakentumassa vauhdilla useampaan ikäluokkaan.

– Uskon, että olemme hyvä vaihtoehto monelle joka haluaa pelata korkeammalla sarjatasolla futista, Vartiainen toteaa. – Tähän mennessä on pitänyt lähteä pois Lohjalta tai Hangosta, mikäli on halunnut koettaa siipiään korkeammalla. Tulemme viemään alueemme urheilua eteenpäin ja liitämme koko läntisen Uudenmaan yhteen tavalla, jota ei todennäköisesti aiemmin ole palloilulajeissa nähty.

Länsi-Uusimaalla ei ole pelattu amerikkalaista jalkapalloa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sitten kauden 2004, jolloin Lohja Lions sijoittui sarjassa kuudenneksi. Hangossa I-divisioonaa pelattiin edellisen kerran 1990-luvun alussa. Uutena joukkueena sarjaan nouseva UNC on asettanut ensimmäiselle kaudelleen maltillisen tavoitteen: voittaa 1-2 ottelua.

– Tällä lähdetään liikkeelle, ja sitä seuraavalla kaudella jatkamme ylöspäin. Olemme miettineet asiaa kolmen vuoden syklillä ja katsotaan, mihin se vie. Ei Vaahteraliigakaan ole tulevaisuudessa poissuljettu ajatus – onhan Lohjan kokoinen Porvookin ollut siellä jo pitkään. Ja meidän joukkuehan ei edes rajoitu vain Lohjaan tai Hankoon vaan mukana on koko Länsi-Uusimaa, Vartiainen päättää.

Kaudella 2017 I-divisioonassa pelasivat Kuopio Steelers, Helsinki Wolverines, Helsinki East City Giants, Jyväskylä Jaguaarit ja Kouvola Indians. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto vahvistaa ensi kesän joukkueet marraskuun alussa.

Lisätietoja:
Marko Vartiainen
+358 50 5688101

Robert Hotanen
+358 44 7357445