Kotka Eagles - Lohja Lionesses 18-16 (6-0)


Lohja Lionesses kohtasi kolmannen ja kaudella 2016 viimeisen kerran Kotka Eaglesin naisten II-divisioonan finaaliottelussa Puistolan kentällä 7.8.2016. Aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet Eaglesin voittoihin 28-30 ja 32-14. Finaaliottelua edeltävästi oli samalla kentällä pelattu miesten III-divisioonan runkosarjaottelu, jonka aikana vesisade toi oman elementtinsä pelin kulkuun. Kuin ihmeen kaupalla sää kuitenkin selkeni ja naisten finaaliottelu päästiin pelaamaan puolipilvisessä ja sateettomassa säässä.

Ensimmäisellä puoliajan alussa molempien joukkueiden hyökkäykset takkusivat ja puolustukset pitivät vastustajan hyökkäykset riittävän kaukana omista maalialueistaan. Tasapuolisen tahkoamisen päätteeksi Kotka Eaglesin Essi Söderholm sai kuitenkin murrettua Lionesses puolustusta kuuden pisteen arvoisesti. Lionesses puolustus ryhdistäytyi lisäpisteen puolustuksessa ja sai pysäytettyä Eagles hyökkäyksen, joten puoliajalle mentiin Eaglesin johdossa 6-0.

Lionessesin juoksuhyökkäys alkoi tuottaa tulosta toisella puoliajalla, kun Sara Reid runnoi itsensä maaliin saakka. Lohjalaiset siirtyivät pelissä johtoon 6-8 lisäpisteyrityksen onnistuttua, kun pelinrakentaja Heidi Abrahamsson mursi Eagles puolustuksen taklaukset QB-keep juoksupelillä. Eagles jatkoi taisteluaan joka tuottikin tulosta, kun Eaglesin Kaisa Kiuru nosti Eaglesin uudestaan johtoasemaan 12-8. Lionesses onnistui jälleen pysäyttämään Eaglesin lisäpisteyrityksen.
Finaaliottelussa oli peliaikaa n. kaksi minuuttia, kun Lionesses nousi johtoon 12-18 pelinrakentaja Heidi Abrahamssonin runnottua itsensä maaliin. Abrahamsson vastasi myös Lionessesin onnistuneesta lisäpisteyrityksestä. Eagles onnistui siirtämään palloa finaaliottelun viimeisen kahden minuutin aikana lähemmäksi Lionessesin maalialuetta, mutta pelikellossa oli lopulta aikaa enää 6 sekuntia, joka jätti naisten II-divisioonan mestaruuden yhden yrityksen varaan. Essi Söderholmin pitkä heitto löysi Saana Matilaisen kädet ja Matilainen ei epäröinyt pallon kiinniotossa eikä sen maaliin viemisessä kuuden pisteen arvoisesti. Päätuomari vihelti finaaliottelun päättyneeksi eikä lisäpisteyritystä ollut tarvetta pelata. Naisten II-divisioonan mestaruuden voitti Kotka Eagles numeroin 18-16.


Päävalmentaja Ville Suonperä: Eagles pelaajat ja valmennus tekivät asioita meitä paremmin pallon molemmin puolin tänään. He onnistuivat meitä paremmin ja ansaitsevat voittonsa. Onnittelut Eaglesille voitosta. Pelasimme kovaa ja olimme valmistautuneet otteluun hyvin, mutta emme tehneet kentällä asioita tarpeeksi hyvin. Olen ylpeä koko joukkueesta ja kauden aikana tehdyistä asioista. Pelaajamme pelasivat hyvin ja kovaa koko kauden ja olen ylpeä saatuani olla heidän valmentajansa.


Kuvat: Don Reid