Lohja Lionesses - Porvoo Butchers 22-16 (14-8)


Lohja Lionesses otti todella tiukan ja arvokkaan voiton sunnuntaina aurinkoisella Virkkalan Urheilukentällä pelatussa ottelussa Porvoo Butchersia vastaan. Etukäteen kovaa juoksupeliä pelaavaksi joukkueeksi uumoiltu Butchers teki juuri sitä mitä odotettiinkin: pelasi kovaa ja laadukasta juoksupeliä jonka kanssa Lionesses oli ajoittain pahasti helisemässä. Pisteiden teon aloitti kuitenkin Lionesses. Laitahyökkääjä Mira Kilpiäinen otti pallon kiinni vapaana Butchers-puolustuksen keskellä ja juoksi kenenkään estämättä suoraan maalialueelle. Tämän jälkeen Butchers osoitti vaarallisuutensa ja juoksi pallon Lionessesin taistelusta huolimatta pitkän hyökkäyssarjan päätteeksi maalialueelle asti. Ensimmäisen puoliajan lopulla Lionessesin keskushyökkääjä Kaisa Suonperä juoksi pallon kanssa maalialueelle, mutta lisäpisteyrityksen epäonnistuttua Lionesses johti peliä 14-8. Toiselle puoliajalle piti tuleman entistä nälkäisempi Lionesses mutta nälkää näyttikin olevan enemmän porvoolaisilla. Puolustuksen hetkellisen nukahduksen johdosta auki jäänyt Butchers laitahyökkääjä pääsi käytännössä vapaasti juoksemaan pallon maaliin. Kun vielä Butchersin lisäpistekin onnistui, oli Lionesses tappiolla 14-16. Tästä alkoi Lionessesin raivokas takaa-ajo joka tuotti kaksi TD:tä, jotka kuitenkin hylättiin hyökkäyksen rikkeiden johdosta. Peliaikaa ollessa kellossa alle minuutti kotikentän sivurajan räjäytti riemuun jälleen kerran Kaisa Suonperä, joka juoksi pallon maalialueelle. Kun vielä pelinrakentaja Heidi Abrahamsson ryski pallon kanssa lisäpisteet maaliin oli Lionessesin johto 22-16. Butchers sai vielä noin 20sek ajan yrittää hyökkäystä, mutta ensimmäisenä pelinä pelattu heittopeli päätyi kulmapuolustajana pelanneen Milla Salosen näppeihin ja Lionessesilla oli helppo työ kuluttaa kello loppuun.


Päävalmentaja Ville Suonperä: Kaksi hylättyä maalia omien virheiden johdosta ja puolustuksessa liikaa päästettyjä jaardeja teki pelaamisesta työlästä. Joukkue kuitenkin kokosi rivinsä ja paransi otteittaan ottelun loppua kohden. Muutama tärkeä onnistuminen lopussa käänsi ottelun meidän hyväksi. Ottelut tästä vain tiukentuvat ja töitä on tehtävä voittojen eteen vielä enemmän. Tärkeä voitto ja hienosti taisteltu koko joukkueelta loppuun asti.


Hyökkäyksen koordinaattori Ilpo Laakso: Tänään nähtiin jo paremmin esiintynyt Lionesses hyökkäys. Vaikka teimmekin vähemmän virheitä, kuin viikko sitten on meillä vielä matkaa siihen pisteeseen missä haluamme olla. Kaikessa pystymme parantamaan ja olemme valmiit taistelemaan finaalipaikasta ja koko sarjan voitosta


Puolustuksen valmentaja Antti Kettunen: Vaikka miten yritettiin viikolla valmistautua Butchersia vastaan, ei vaan silti pärjätty siinä missä olisi pitänyt. On tietysti tavallaan hankala asennoitua puolustuksessa kun porvoolaisten hyökkäys on jotain mitä yksikään toinen joukkue ei tee mutta siitä huolimatta olen varsin huolissani puolustuksemme heikkoudesta. Lisäksi heittopuolutuksen nukahdukset maksavat meille jatkuvasti pisteitä, nyt sen seurauksena vielä pelaajan enkä oikein tiedä miten asia pitäisi ilmoittaa pelaajille niin että se tulisi ymmärretyksi. Ensi viikolla vastassa on vanha vihollinen Kotka Eagles josta janoamme revanssia. Eaglesin hyökkäys on todella monipuolinen ja laadukas joten helpolla ei puolustuksemme tule pääsemään.