Lohja Lionesses - Helsinki Wolverines Ladies yhteisharjoitus & scrimmage


Lohja Lionesses järjesti yhteistyössä Helsinki Wolverines Ladiesin kanssa Lionessesin historian ensimmäisen yhteisharjoituksen & scrimmagen Lohjan Kisakalliossa sunnuntaina 13.3.2016. Kisakallion tekonurmelle oli saapunut hieman kolhiintunut, mutta erittäin motivoitunut ryhmä naisia haastamaan itseään ja toisiaan. Lohja Lionessin pelaajista yksikään ei ollut tätä ennen harjoitellut/pelannut toisen joukkueen pelaajia vastaan. Wolverines Ladiesin pelaajista muutamalla oli kokemusta yhden pelikauden verran. Helsinki Wolverines Ladies pelaa kaudella 2016 I-divisioonassa ja Lohja Lionesses II-divisioonassa. Näin ollen alkuasetelma pelikokemukseen sekä sarjatasoihin nähden oli hyvä ja tällä pyrittiin nimenomaan välttämään liiallisten tasoerojen aiheuttamia negatiivisia vaikutusia pelisuorituksiin. Lionessesin pukukopissa poppi soi ja kovaääninen puheensorina kantautui Kisakallion käytäville. Käytävältä kuultuna pelaajien jännitys vaikutti olevan hyvin hallussa. Pelaajien ilmeet kuitenkin vakavoituivat valmentajien tullessa pukukoppiin antamaan heille viimeiset evästykset scrimmageen. Raivoisan Lionesses huudon jälkeen pelaajat siirtyivät Kisakallion nurmelle.Kaksituntinen aloitettiin yhteisellä Wolverines Ladiesin päävalmentaja Pekka Lamminsalon vetämällä lämmittelyllä. Lämmitelyjen jälkeen molempien joukkueiden pelajaat jaettiin pelipaikkakohtaisiin ryhmiin yksilöharjoitteluja varten. Molempien joukkueiden valmentajat aloittivat yhteistyössä kaikkien Kisakallion kentälle saapuneiden pelaajien valmentamisen. Kymmenkunta valmentajaa valmensi pelaajia intensiivisesti ja jokainen pelaaja sai osaltaan kokea toisen joukkueen valmennusmetodeja sekä tekniikoita.


Vihdoin ja viimein koitti kaikkien, niin pelaajien kuin valmentajienkin eniten odottama osio. Joukkueiden oli aika ryhtyä pelaamaan yksittäisiä yrityksiä (downeja) toisiaan vastaan. Molempien joukkueiden valmentajat kutsuivat hyökkäyksen sekä puolustuksen pelit oikeasta pelistä poiketen suoraan kentältä ja onnistuneiden etenemisten jälkeen pallo siirrettiin aina takaisin samaan aloituspisteeseen. Kyseinen toimintapa on ominaista scrimmagelle. Varsinaisessa pelissähän on tarkoitus edetä (pääsääntöisesti) pallon kanssa aina maalialueelle asti joko heittäen tai juosten. Scrimmagessa nähtiin hienoja onnistumisia jokaisen pelaajan kohdalla. Hyökkäyksen linjapelaajat raivasivat tietä keskushyökkääjälle tai pidättelivät vastustajan puolustajia pääsemästä taklaamaan pelinrakentajaa. Pelinrakentaja toimitti palloa onnistuneesti keskushyökkääjille sekä laitahyökkääjille. Laitahyökkääjät blokkasivat kulmapuolustajia juoksupeleissä ja juoksivat heittokuviota sekä ottivat palloja kiinni. Puolustuksessa nähtiin onnistuneita taklauksia, luotiin painetta vastustajan pelinrakentajalle sekä nähtiinpä myös yksi syötönkatkokin. Harjoituskaudella kolhiintunut Lionesses joutui peluuttamaan pelaajia heille vähemmän tutuilla pelipaikoilla, mutta aika ajoin tätä ei voinut edes huomata. 


 


Scrimmagen päätyttyä Lionesses tankkasi Kisakallion ruokalassa hyvät sapuskat ja jakoivat pelikokemuksiaan hymyssä suin. Kokonaisuutena niin pelaajille kuin valmentajillekin yhteisharjoitus & scrimmage antoi paljon arvokasta kokemusta tulevaa pelikautta ajatellen. Lionesses on askeleen lähempänä sellaista joukkuetta, joka voi antaa vastustajille varteenotettavan vastuksen.Kiitokset Helsinki Wolverines Ladiesin pelaajille sekä valmentajille antoisasta kaksituntisesta.


Alkuperäiset kuvat sekä lisää kuvia