Lohja Lionessesin päävalmentajan haastattelu


Lohja Lionesses joukkueen kauden avausottelu pelataan 13.5.2017 Lohjalla Virkkalan urheilukentällä. Lionessesin vieraaksi saapuvat naisten joukkue Rovaniemi Nordmen.


Päävalmentaja Ville Suonperä, miten kauteen valmistautuminen on sujunut?


Naiset ovat tehneet erittäin päämäärätietoista työtä koko off seasonin ajan. Treeniaktiivisuus on ollut erittäin hyvä, Valmennuskeskus Huippu on saanut kehitettyä naisten fysiikkaa todella hyvin sekä uuden hyökkäys sekä puolustussysteemien sisään ajaminen on onnistunut tavoitteiden mukaisesti. Olemme tällä hetkellä juuri siinä pisteessä, johon pääsy oli tavoitteena kauden aloitusta ajatellen. Joukkue on valmis niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pelasimme kaksi harjoitusottelua Hyvinkää Falconsia vastaan, joten naiset ovat myös käyneet hyvän fyysisen myllyn ennen kauden avausta. Pukeisiin saamme 26 erittäin motivoitunutta sekä taitavaa naista. Odottavaiset tunnelmat ovat kaikilla, jotta pääsemme korjaamaan onnistuneen off seasonin satoa.


Minkälainen joukkue on Lohja Lionesses vuonna 2017?


Motivoinut, periksiantamaton, tasapainoinen sekä fyysinen joukkue. Enempää ei olisi hampaan koloon kenelläkään jäädä, kuin mitä viime kaudesta jäi. Motivaatio sekä päämäärätietoisuus on näkynyt jokaisessa treenissä, joissa naiset antavat kaikkensa. Joukkuehenki on erittäin hyvä ja jokainen pelaaja on löytänyt oman paikkansa joukkueesta. Jokaiselta pelipaikalta löytyy riittävästi leveyttä niin kokemuksen kuin pelaajamääränkin osalta. Uusia pelaajia olemme saaneet tuotua hyvin mukaan toimintaan, joista osa on jo selkeästi lunastanut aloittavan pelipaikankin.


Minkälainen ottelu nähdään lauantaina Virkkalassa?


Tapahtumarikas sekä viihdyttävä aivan varmasti. Molempien joukkueiden ensimmäinen ottelu kaudella 2017, joten odotettavissa on myös hermoilua sekä epävarmuutta puolin ja toisin. Rovaniemi haluaa saada lentävän lähdön ensimmäiseen kauteensa ja voittamisen motivaatiota on keretty kasvattaa vähintäänkin koko bussimatka Rovaniemeltä Lohjalle. Lionessesiltä ei varmasti myöskään motivaatiosta ole puutetta viime kauden päätöstä silmällä pitäen. Lohjalaisilla on kotikenttä etu ja takataskussa yksi pelattu kausi. Näiden asioiden odotan näkyvän myös Lionessesin pelaamisessa.Haluatko nostaa joitakin asioita joita olisi hyvä ottelussa seurata?


Kolme kokonaisuutta tulee mieleen, jotka arvioni mukaan tulevat olemaan tärkeässä roolissa ottelun lopputuloksen kannalta. 1. Hyökkäyksen sekä puolustuksen linjojen taistelu. 2. Hyökkäyksen viimeistely/varmuus. 3. Taklaaminen. Uskon, että ottelun lopputulos kulminoituu näissä kokonaisuuksissa suoriutumiseen.