Helsinki Wolverines - Lohja Lionesses


Aika: Perjantai 11.5.2018 klo 18:30

Paikka: Brahen kenttä, Helsinginkatu 25a, Helsinki

Wolverines rosteri

Pelin facebook-tapahtuma

Otteluraportti


Otteluennakko

Naisten 1. divisioonan kausi 2018 käynnistyy perjantaina 11.5. klo 18:30 Brahenkentällä, kun Lohja Lionesses saapuu Helsinki Wolverinesin vieraaksi.

Perjantaina kohtaavat joukkueet pelasivat viime kaudella 2.divisioonassa 9 vastaan 9 pelimuotoa, mutta siirtyvät nyt siis 11vs11-pelimuotoon. Vierailevalle leinojalaumalle pelimuodon muuttuminen ei ole tuottanut päänvaivaa: ”En ole tainnut kuulla kenenkään mainitsevan koko asiaa” toteaa Lionesses-päävalmentaja Ville Suonperä. Myös Wolverinesin puolella pelimuotomuutos on ollut mieluisa. ”Pelasimme jo 11vs11 viime kaudella Naisten Vaahteraliigassa ja se on ollut suurimmalle osalle pelaajistamme tuttua jo treenien puolelta” vastaa Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo.

Joukkueiden pelatessa vastakkain viime kaudella, lohjalaiset hakivat 22-8-voiton ja etenivät sarjassa aina finaaliin asti, jossa joutuivat kuitenkin taipumaan Kuopio Steelersille. Finaalitappiosta sisuuntuneena on Lionesses valmistautunut tulevaan kauteen entistä kovemmin. ”Valmistautuminen kauteen on sujunut kiitettävästi. Otimme käyttöön off-seasonin alussa uuden voimaharjoitteluohjelman sekä pelaajille järjestettiin painonnostajien vetämiä tekniikkapajoja.” kertoo päävalmentaja Suonperä. 

Kotijoukkue Wolverines on valmistautunut talven aikana pelaamaan kahdella sarjatasolla: joukkue on I-divisioonan lisäksi myös Naisten Vaahteraliigassa. ”Offseason on mennyt hienosti. Olemme keskittyneet etenkin nopeuteen ja ketteryyteen. Tämän lisäksi olemme pystyneet taas kerran saamaan talvella todella laadukkaita toistoja täysillä kentällisillä, kun pelaajia on treeneissä riittävästi. Uusien pelaajien kehittymistä on myös ollut ilo seurata” kommentoi Lamminsalo ahmalauman offseason-valmistautumista.

Kauden ensimmäisissä otteluissa on usein hieman enemmän jännitystä. Kummankaan joukkueen valmentajat eivät kuitenkaan nosta tätä peliä ratkaisevaksi tekijäksi. Suonperä lähtee ensimmäiseen otteluun itsevarmana: ”Pelasimme Roostersia vastaan scrimmagen Lohjalla huhtikuussa. Isoin jännitys purettiin varmasti jo siinä.” Myös Lamminsalo näkee, että ensimmäinen peli tuskin vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyyn: ”Olemme treenanneet perustekemistä säntillisesti koko talven ja uskon, että tuo treenaaminen kääntyy hyvin myös kentälle.”

Seurattavaksi pelaajiksi Suonperä nostaa muun muassa kolme viikkoa sitten joukkueen vahvuuteen liittyneen tanskalaisen pelinrakentajan Sidsel Andersenin. Tanskalaispelinrakentajan tekeminen kiinnostaa myös Lamminsaloa: ”On mielenkiintoista nähdä, onko Lohjan juoksupainotteinen hyökkäys on muuttunut nyt, kun heillä on tuontipelinrakentaja johtamassa hyökkäystä. Puolustuksellemme on tämä on heti hyvä testi siitä, missä mennään. Tavoitteena on ottaa Lohjan menneiden kausien syömähammas eli toimiva kiertopeli pois ja pakottaa heidät heittämään. Hyökkäyksen puolella lähdemme liikkeelle rajatulla pelikirjalla ja yritämme jakaa palloa mahdollisimman laajasti eri pelaajille. Ykkösprioriteettimme on kokemattomampien pelaajiemme kehitys, mutta toki sarjaohjelma mahdollistaa myös Vaahteraliigan pelaajien maltillisen sisäänajon, joten aiomme varmasti tukea eri pelipaikkoja myös veteraanipelaajillamme.”

Ottelu pelataan siis perjantaina 11.5. klo 18:30 Brahen kentällä. Tule mukaan kokemaan naisten 1. divisioonan kovatasoisimman kauden aloitusottelu!

Seuraa ottelussa heitä: 

Wolverines: 

QB Oona Hämäläinen

RB Anna “Martta” Martola

DB Hannah Ploskonka

Lionesses:

QB Sidsel Andersen

WR Ronja Hanninen

LB Elli Metsola