Knights Snowbowlissa


Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin junioreiden yhteisjoukkue Knights sai tulikasteensa 24.3. Vantaan Myyrmäessä pelatussa Snowbowl - turnauksessa. Knights oli mukana niin U13 kuin U15-ikäkausijoukkueilla.

Ennakkoon tunnelmat olivat vähintäänkin odottavat, yhteisiä harjoituksia kun ei ihan hirveästi ollut alla ja nyt mentäisiin ensimmäistä kertaa toden teolla yhtenä joukkueena muita joukkueita vastaan. U13 ensimmäinen vastus oli perinteisesti hyviä junioreita tuottanut East City Giants. Itähelsinkiläisten juniorimylly oli jauhanut tauotta tänäkin talvena ja vastassa oli useita tasokkaita pelimiehiä. Varsinkin linjapelissä Knights tuntui olevan alakynnessä läpi ottelun mutta siitä huolimatta Toni Mälkki onnistui komealla juoksulla pistämään taululle kuusi pistettä. Valitettavasti nämä olivat Knightsin ainut pistesuoritus ja kun ECG toimitti pallon maalialueelle kolmasti ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Knights puolusti uhrautuvasti ja teki kovasti töitä edetäkseen pallon kanssa mutta kokemuksen puute yhteispelissä näkyi välillä rumasti.

Toiseen otteluun lähtikin jo vähän puolikuntoinen Knights ja kun ottelun edetessä loukkaantumisia tuli vielä lisää jäi jälkimmäisestä ottelusta hyvin vähän muisteltavaa jälkipolville. Kovaan paikkaan joutuneet kokemattomat pelaajat tietysti tekivät minkä pystyivät mutta kun vastassa oli huomattavasti kokeneempia pelaajia oli lopputulema Knightsin kannalta ruma: Turku Trojans voitti yli 30 pisteellä.

U15 aloitti urakkansa Vantaan TAFTia vastaan ja ensimmäinen peli oli juuri sen näköinen kuin kauden ensimmäinen peli nyt voi olla: useita virheitä niin henkilökohtaisella tasolla kuin ihan joukkueenakin. TAFT sen sijaan oli hyvinkin valmiin oloinen kesää varten joten ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Knightsin viimeinen peli olikin sitten U15 ottelu Turku Trojansia vastaan. Viime kaudellahan Lions pelasi yhteisjoukkueessa Trojansin kanssa ja niinpä lohjalaisilla olikin vähän ylimääräistä tutinaa punteissa kun pääsi vanhoja tuttuja vastaan pelaamaan. Knights aloittikin hienosti ja vei heti ensimmäisen hyökkäysvuoron pohjaan saakka mutta sitten alkoi kertyä virheitä joista turkulaiset rokottivat armotta. Muutenkin ottelusta jäi vähän maku ettei Knights päässyt oikein millään pelaamaan tasollaan vaan koko ajan jossain joku asia meni pieleen eikä Trojans jättänyt käyttämättä paikkojaan kun Knights niitä tarjosi.

Yhtäkaikki turnaus oli erinomainen harjoitus tulevaa kesää varten ja antoi paljon tietoa siitä missä on suurimmat kehityskohteet.

Antti Kettunen, junioripäällikkö